Pyha, jeg skal lige love for, at den “harmløse forkølelse” har sat sig igennem og sat mig helt på standby. Nu forstår jeg bedre, hvorfor Carla var så længe om at komme over den, da hun havde den med hjem…
Men nu trænger der vist til at ske lidt nyt (og andet end børnetøj) på bloggen, så her kommer lidt inspiration til weekendmaden; Cannelloni med grov tomatsalsa.
Jeg lavede det til min mor og Carla i lørdags og lavede en stor portion tomatsauce, så der endte med at være nok til, ret nemt, at lave endnu en portion om søndagen. Lørdag puttede jeg spinat i alle rullerne, men det var Carla ikke begejstret for, så søndag lavede jeg særlige ruller til hende kun med parmaskinke og mascarpone og så gik det straks bedre.
Ingredienserne er følgende (jeg lavede det på slum, så jeg husker desværre ikke mængderne):
Tomatsauce
- Olivenolie
- Hakkede løg og hvidløg
- Hakkede eller flåede tomater
- Basilikum
- Salt og peber
- og lidt sukker
Pastaruller
- Friske pastaplader
- Parmaskinke (kan evt. undlades for en vegetarudgave, men giver god smag)
- Spinat – frisk eller frossen
- Ricotta (men vi havde kun mascarpone og det smagte også godt :)
- Frisk basilikum
- Salt og peber
Bechamelsauce
- Smør
- Mel
- Mælk
- Revet muskat
- Salt og peber
- Friskrevet parmesan på toppen
Grov tomatsalsa
- Groft hakkede blommetomater
- Frisk basilikum
- Lidt finthakket hvidløg
- Olivenolie
- Salt og peber
Kog en tomatsauce af de nævnte ingredienser og blend den. Blancher spinaten i letsaltet vand. Rør bechamelsaucen. Hæld lidt olivenolie i bunden af et ovnfast fad og dæk bunden af fadet med et tykt lag tomatsauce. Lav ruller af pastaplader med fyld af parmaskinke, spinat, basilikum og ricotta og læg dem tæt op ad hinanden i fadet. Hæld bechamelsaucen over og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. Mix tomatsalsaen. Drys friskrevet parmesan over cannellonien når den kommer ud af ovnen.
Server med tomatsalsa + evt. grøn salat og godt brød.
God weekend!
12 kommentarer
Mmm det lyder lækkert! Jeg har aldrig lavet cannelloni, men nu må dette vist være et tiltrængt skub som skal få mig i gang!
Det skal jeg prøve, det ser nemt og meget lækkert ud :)
Ser så lækkert ud
Uhm, det ser både lækkert og sundt ud.
Giver også dårlig samvittighed over den pizza jeg konsumerede tidligere i dag. Havde absolut ingen motivation til at lave mad selvom jeg egentlig hellere ville have haft noget sundt. :)
Øv, at du er blevet så hårdt ramt. God bedring!
Det lyder rigtig lækkert!
Tusind tak for dejlig inspiration – det skal være lørdagens menu hos os :-) Hav en dejlig lørdag.
Mmmm, det er længe siden, virkelig længe siden, at jeg har lavet cannelloni. Tak for at du lige mindede mig om den lækre ret, jeg er sikker på at det vil være et hit herhjemme :)
mums det ser lækkert ud!
/Chau
Ser virkelig lækkert ud!
Er vild med italiensk mad :) så den skal helt sikkert afprøves
http://itsmypassions.blogspot.com
Uhm, det må jeg snart prøve – dejligt med lidt ny inspiration til aftensmaden!
Prøvede dem her forrige weekend. Det er jo super nemt og smager dejligt :-)
Sikke en lækker opskrift. Må jeg linke til den fra min blog?
Hilsen Mette