Brød mad

Gulerodsboller

søndag 25. september 2011
DSC_0864

Jeg er ude i noget eksperimenteren med brød og boller for tiden og er kommet frem til nogle gulerodsboller, som jeg er blevet glad for.

2 dl vand
1 dl A38, tykmælk eller lignende
Saften fra en appelsin (eller alternativt en dl appelsinjuice)
1/2 pakke økologisk gær
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. akacie honning
2 store groft revne gulerødder
50 g havregryn
100 g kamut-fuldkornsmel (eks. fra Urtekram. Giver en rigtig god smag og farve)
Ca. 300-350 g hvedemel
Lidt græskarkerner eller lignende ville sikkert også gøre godt :)

Jeg bruger økologiske ingredienser mere eller mindre hele vejen igennem.

Rør ingredienserne sammen i nævnte rækkefølge, til en klistret dej og lad den hæve i min 1-2 timer (eller gerne natten over og nøjes da med 10 g gær).

Brug to spiseskeer til at forme ca. 9 boller på en bradeplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca. 5 min (så synes jeg de hæver bedst), hvorefter der skrues ned til 200 grader og slukkes for varmluften. Bollerne er færdigbagte når de er gyldne og lyder huler, når man banker dem under bunden.

Måske kan du også lide disse

7 kommentarer

  • Reply Tenna søndag 25. september 2011 at 15:43

    Uhm de ser lækre ud, takker for opskrift- skal helt sikkert afprøves;)

  • Reply Lena søndag 25. september 2011 at 18:24

    De ser rigtig lækre ud. Må helt sikkert prøve dem en dag, de andre af dine opskrifter har nemlig været rigtig gode, så det er disse sikkert også:)
    God aften
    Kh

  • Reply Malene søndag 25. september 2011 at 18:43

    Det både lyder og ser lækkert ud.

  • Reply Fru Thornholm søndag 25. september 2011 at 19:01

    Uhm.. de ser lækre ud..

  • Reply Annchen søndag 25. september 2011 at 20:05

    Mums det ser lækkert ud..:) Må afprøves…

  • Reply Ida søndag 25. september 2011 at 21:24

    Det er SÅ vigtigt med den perfekte opskrift på gulerodsboller!

  • Reply Julie mandag 26. september 2011 at 09:59

    Uhm, ser gode ud!
    Synes jeg har haft held med at bruge havregrød istedet for gryn, så bliver de endnu mere saftige. Har også eksperimenteret med en sjat kogte ris (rest fra aftensmaden, der ellers altid ender i skralderen), det holder også lidt på fugten. :)

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.