Jeg er ude i noget eksperimenteren med brød og boller for tiden og er kommet frem til nogle gulerodsboller, som jeg er blevet glad for.
2 dl vand
1 dl A38, tykmælk eller lignende
Saften fra en appelsin (eller alternativt en dl appelsinjuice)
1/2 pakke økologisk gær
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. akacie honning
2 store groft revne gulerødder
50 g havregryn
100 g kamut-fuldkornsmel (eks. fra Urtekram. Giver en rigtig god smag og farve)
Ca. 300-350 g hvedemel
Lidt græskarkerner eller lignende ville sikkert også gøre godt :)
Jeg bruger økologiske ingredienser mere eller mindre hele vejen igennem.
Rør ingredienserne sammen i nævnte rækkefølge, til en klistret dej og lad den hæve i min 1-2 timer (eller gerne natten over og nøjes da med 10 g gær).
Brug to spiseskeer til at forme ca. 9 boller på en bradeplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca. 5 min (så synes jeg de hæver bedst), hvorefter der skrues ned til 200 grader og slukkes for varmluften. Bollerne er færdigbagte når de er gyldne og lyder huler, når man banker dem under bunden.
7 kommentarer
Uhm de ser lækre ud, takker for opskrift- skal helt sikkert afprøves;)
De ser rigtig lækre ud. Må helt sikkert prøve dem en dag, de andre af dine opskrifter har nemlig været rigtig gode, så det er disse sikkert også:)
God aften
Kh
Det både lyder og ser lækkert ud.
Uhm.. de ser lækre ud..
Mums det ser lækkert ud..:) Må afprøves…
Det er SÅ vigtigt med den perfekte opskrift på gulerodsboller!
Uhm, ser gode ud!
Synes jeg har haft held med at bruge havregrød istedet for gryn, så bliver de endnu mere saftige. Har også eksperimenteret med en sjat kogte ris (rest fra aftensmaden, der ellers altid ender i skralderen), det holder også lidt på fugten. :)