- 3 dl vand
- 1 dl kærnemælk
- 10 g økogær
- 1 (lille) spsk. salt
- 1 spsk. honning
- 75 g groft hakkede valnøddekerner
- En håndfuld grofthakkede tørrede figner
- 150 g hvedemel
- 200 g groft rugmel
Rør ingredienserne sammen til en tung, klistret dej og lad den hæve natten over tildækket med folie i køleskabet. Hæld dejen ud på et melet bord og fold den ind over sig selv et par gange, så den bliver en rund kugle. Lad den efterhæve en times tid eller gerne to. Forvarm ovn og støbejernsgryde til 250 grader. Drys gryden med lidt mel og læg dejen i den varme gryde. Bag den med låg i ca. 30 minutter og til sidst 5 minutter uden låg, hvis brødet stadig mangler lidt farve.
Mit fik ikke lov til at hæve så længe på køkkenbordet, ellers tror jeg at det havde fået flere lufthuller. Men det smagte fantastisk godt alligevel :)
ingen kommentarer