I går blev der traditionen tro produceret julekonfekt med pigerne fra studietiden. Vi opgraderede med små papirsforme, lakridspulver og guldglimmer og jeg synes at resultatet blev helt prof og meget fristende ;)
Her er mine to yndlingsvarianter
Sneboldene er marcipan æltet med (rigeligt) baileys, trillet til kugler, betrukket med hvid chokolade og trillet i kokosmel.
De små forme med hvid chokolade (øverste billede, nederste ventre hjørne) har en bund af marcipan, et godt drys lakridsrodspulver, et lag hvid chokolade og et lille drys kakao rørt med lakridsrodspulver og guldglimmer, intet mindre ;)
Jeg er ret sikker på, at vi når at løbe tør inden jul, men jeg kan faktisk næsten heller ikke vente med at kreere en omgang mere.
Jeg tror også, at jeg vil lave nogle små gaveæsker til den choko-glade familie og så glemte jeg faktisk også helt at tænke på Carla, da jeg lavede de her. Hun er nemlig ikke så meget til marcipan, nødder og andet pjank. Måske skal jeg bare tage hende med på chokoholdet, når jeg skal igang med næste runde. Glæder mig allerede :)
13 kommentarer
Når du laver næste omgang, så kan du også blande marcipan med knust tyrkisk peber (altså bolcherne). Det smager vildt godt!
Det ser ellers prof ud!
Har den præcis samme tradition med mine studietidspiger – super hyggeligt, super lækkert og altid dejligt med nye input til yndlingsvarianter!
nøj hvor ser det lækkert ud! Vi laver også altid konfekt her i familien, men det er mest “bare” marcipan med chokolade i forskellige former. Men dine giver da god inspiration til næste års konfekt :D
mums hvor ser det lækkert ud, skønt “bræt” de står på
Mmmm, det ser lækkert ud. Jeg har også planer om hjemmelavet konfekt snart, ved ikke om det er lidt af et sats at tage Johan og Julie med til det, mon ikke det meste bare bliver spist med det samme :) Men det skal prøves …
Smukt med guldglimmer og de der snebolde skal vist prøves også
Mums! Hvor ser det indbydende ud. Får vildt meget lyst til konfekt selvom jeg faktisk ikke kan lide marcipan. God inspiration når jeg skal lave konfekt til de andre. :)
Orv, hvor ser det lækkert ud! Hvor har I fundet guldglimmeret henne?
Og så lige en anbefaling – istedet for lakridsrodspulver kan jeg varmt anbefale Johan Bülows lakridspulver. Det virker umiddelbart lidt pebret at betale omkring 50 kr for sådan en bøtte, men det smager fantastisk i alle mulige former for mad (lakridsmarengs er fx et stort hit her i huset) og rækker rigtigt langt!
Wauw mette..!! Hold da op nogle lækkerier..:)
Vi skal lave konfekt næste weekend og vil da lige suge inspiration her.. Hvor har du fundet opskrifter/ideer henne..? For her Står vi lidt stille i marcipan med choko og drys..:)
Fint at putte dem i små papirs forme :)
Og virkelig flot blog – meget inspirerende
Er nu fast følger
http://www.itsmypassions.dk
Det ser mega prof og lækkert ud ;)
[…] og hvis billederne ser lidt bekendte ud, er det fordi at favorittene efterhånden går igen år efter år. Baileys, espresso, lakrids, hvid chokolade og ikke mindst masser af glimmer er nogle af […]
[…] varianter. Sidste år så det sådan her ud og forrige år sådan her og tilbage i 2011 sådan her (ja okay, det har faktisk mere eller mindre set ens ud alle årerne […]