Dåb mad Sweets

Panna cotta med coulis og tuiles

søndag 12. august 2012

Og så også liige lidt dåbsdessert :)

Min svigermor havde været så sød at lave lækker, sommerlig forret og hovedret, så jeg skulle kun stå for at lave dessert og bestille dåbskagen.
Desserten bestod af panna cotta med hindbærcoulis og sprød karameltuiles. En nem dessert, hvor det hele kan forberedes dagen i forvejen. Min mor havde foldet servietter som små skjorter. Samme slags som der var på bordet da jeg selv blev døbt.

Efter forespørgsler kommer her opskriften på desserten:

Panna cotta til 10 personer
  • 1 liter fløde
  • 2 dl sukker
  • 2 vanillestænger
  • 6 blade husblas

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Flæg vanillestængerne og skrab kornene fri. Hæld fløden i en gryde og tilsæt sukker, vanillekorn og -stænger. Kog flødenblandingen langsomt op under omrøring ved svag varme. Vrid vandet fra husblassen og rør lidt af den varme flødeblanding i husblassen til husblassen er helt opløst. Tag flødenblandingen af komfuret og fjerne vanillestængerne. Hæld husblassen i flødeblandingen i en tynd stråle, mens der røres rundt. Hæld fløden på 10 glas eller små forme og stil dem i køleskabet til massen er stivnet (det tager min. et par timer).

Hindbærcoulis
  • 2 poser frosne hindbær (ca. 600 gram)
  • Et par spiseskefulde sukker

Hindbærerne koges langsomt op i en gryde og smages til med sukker. Pureres herefter gennem en sigte for at fjerne kernerne. Afkøles.

Karameltuiles
  • 80 g smør
  • 80 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 30 g glukosesirup

Rør ingredienserne sammen til en blød dej og brug en dejskraber til at smøre dejen meget tyndt ud i den ønskede form på et stykke bagepapir. Bag tuilesene på en bageplade i ovnen ved 175 grader til de er gyldne. Lad tuilesene afkøles på en bagerist. Når de er helt afkølede kan de opbevares i en kagedåse.

Panna cottaen kan enten serveres i glassen eller vendes ud på en tallerken inden serveringen. Anret med hindbærcoulis og karameltuiles, samt evt. et mynteblad og lidt friske hindbær.

Panne cottaen smager i øvrigt også rigtig godt sammen med andre frygter eller bær. Eksemplevis passionsfrugt, jordbær eller rabarberkompot, for at nævne et par favoritter :)

Måske kan du også lide disse

17 kommentarer

  • Reply Maiken søndag 12. august 2012 at 21:15

    Mums! Det ser lækkert ud. Har du en god opskrift?

    Det lyder virkelig til at have været en skøn dag med de nærmeste. :-)

    • Reply Mette søndag 12. august 2012 at 21:28

      Det kan du tro at jeg har, Maiken :) Jeg ville egentlig også have haft den med i indlægget, men… ja, så tænkte jeg, at det måske blev lidt for langt ;) Jeg tilføjer den i indlægget snarest muligt :)

    • Reply Maiken søndag 12. august 2012 at 21:42

      Perfekt! :-)

  • Reply Ida søndag 12. august 2012 at 22:23

    Du kan virkelig skrue en fest sammen, det ser virkelig indbydende ud.

    • Reply Mette tirsdag 14. august 2012 at 22:06

      Tak Ida. Jeg tror egentlig bare, at det er noget med at jeg godt kan lide at hygge og arrangere ;) Og så fik jeg masser af uundværlig hjælp fra hele familien her til dåben :)

  • Reply sine mandag 13. august 2012 at 06:46

    Aiii Mette det ser skønt ud. Jeg vil også meget gerne have en opskrift, så lav endelig et indlæg :) God dag!

    • Reply Mette tirsdag 14. august 2012 at 22:06

      Tak Sine :) Opskriften er hermed tilføjet i indlægget :)

  • Reply Majken mandag 13. august 2012 at 09:19

    Jeg MÅ ha’ dig som weddingplanner!! :)

    • Reply Mette tirsdag 14. august 2012 at 22:07

      Det er en aftale, Majken! Glæder mig allerede ;)

  • Reply Therese mandag 13. august 2012 at 11:17

    Mmmm, de ser vildt gode ud :-) Smukke blomter og rigtig fin opdækning.

    • Reply Mette tirsdag 14. august 2012 at 22:08

      Mange tak :)

  • Reply Jannie mandag 13. august 2012 at 12:31

    Namme nam – hvor lækkert. Måtte lige kommentere, da min mor også havde foldet små skjorter af servietter, da jeg blev døbt for snart 34 (!) år siden …

    • Reply Mette tirsdag 14. august 2012 at 22:10

      Hvor sjovt. De var åbenbart in for de der godt 30 år siden ;) Jeg synes, at det var rigtig fint og hyggeligt at de også kom på Viggas dåbsbord. Nu bliver jeg jo også næsten nødt til selv at lære og lave dem, så jeg kan videreføre traditionen :)

  • Reply A + K = ♥ onsdag 22. august 2012 at 11:01

    Hvor ser det bare vidunderligt ud! Og når man servere på blå blomst kan det ikke andet end blive en succes (:

    – Kit

    • Reply Mette lørdag 25. august 2012 at 22:55

      Tak :) Det er min svigermors der har så fint stel :)

  • Reply Julegaveflash og godt nytår! : Carlas Café mandag 30. december 2013 at 21:59

    […] står den først og fremmest på nytårsforberedelser. Jeg skal i køkkenet og koge en stor portion Panna Cotta, så den kan få lov til at stå og putte sig i køleskabet natten over. Rigtig godt nytår, når […]

  • Reply Update på familie-nytårsaften : Carlas Café lørdag 3. januar 2015 at 23:50

    […] dessert fik vi Majas syndige Gateau Marcel med økologisk vanilieis, hindbærcoulis og friske hindbær. Den var himmelsk og der var heldigvis nok til dessert igen 1. januar […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.