Vi har fået lidt lækre smagsprøve fra Konnerup & Co og i fredags brugte jeg nogle af dem i en dessert. Jeg elsker kombinationen af lakrids, hvid chokolade og hindbær, så desserten kom til at bestå af lakridsis med hvid chokolade, hindbær og tuiles med lakrids.
Til lakridsisen lavede jeg en basis-iscreme, som jeg tilsatte lakridssirup og -pulver, samt hvid chokolade:
3 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
2,5 dl sødmælk
2 dl fløde
Lakridssirup og pulver (mængde efter smag, start evt. med en teskefuld af hver)
En god håndfulde hvide chokoladeknapper
Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret og rør mælken i. Pisk fløden let og rør den sammen med æggemassen. Tilsæt lakrids og kør massen på ismaskinen. Når massen så småt begynder at fryse tilsættes chokoladen. Kør isen videre på maskinen til den har den rette konsistens og spis den straks, eller fyld den i en beholder og læg den på frys til den skal serveres
Opskriften på tuiles med lakrids fandt jeg her. God fornøjelse :)
5 kommentarer
Jeg lavede også lakrids is med hvid chokolade sammen med min veninde til hendes isbar-fødselsdag, og det var uden tvivl en favorit is som vi skal lave igen. SÅ god kombi!
Det er nemlig en rigtig god kombi ;) Isbar-fødselsdag lyder i øvrigt også som et ret godt koncept ;)
Uhhhhhhhhhhhhm, hvor ser det lækkert ud!
Nu er jeg ikke længere i krise over, hvordan jeg skal få de skønne lakridsprodukter brugt ;)-.
Ingen grund til at gå i krise over lakrids ;)
Lyder lækkert!! Hvor mange personer rækker opskriften til?